Talent

ta•lent (het; o; meervoud: talenten)

UITSPRAAK: [ta'lεnt]
1. (Bijbel) bep. gewicht aan goud of zilver
2. natuurlijke begaafdheid; aanleg
3. iem. met veel aanleg

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het fantastisch is om met je talent bezig te zijn en de passie en de energie te ervaren die daarmee vrij komt. Daarom is talent, naast homoseksualiteit, het aandachtsgebied binnen mijn praktijk.

Ik ben geïnspireerd door het boek ‘start with why’ van Simon Sinek.De essentie in een paar woorden:

In zijn boek Start with why: How Great Leaders Inspire Everyone to Take Action (2009) gaat Simon Sinek in op de vraag waarom sommige organisaties succes hebben en andere niet. Volgens Sinek is de waarom-vraag de belangrijkste vraag als het gaat om passie en leiderschap. Hij introduceert het model van de 'Gouden cirkel' (Golden Circle). Dit model bestaat uit drie cirkels. Elke ring staat voor een vraag die centraal staat: de 'Wat-', 'Hoe-' en - de belangrijkste van de drie - de 'Waarom-' vraag. Sinek's model gaat uit van drie niveaus waarop mensen en organisaties opereren. 'In de buitenste cirkel staat wát je doet, in de volgende hóé je dat doet en in de binnenste waaróm je dat doet. Volgens Sinek komen veel mensen en organisaties niet toe aan die waarom-vraag, maar schuilt daar wel het geheim van succes.' In de woorden van Sinek: "The problem is, most don't even know that Why exists."

Het antwoord op de vraag wat jouw why is, zal jouw droom duidelijk maken en zal je helpen met jouw talent je passie te kunnen leven.